Uutinen | 6.5.2019

Demokratiaa ja eurooppalaisia arvoja edistävä Innovation in Politics Awards -kilpailu Suomeen

Eurooppalaisia arvoja ja demokratiaa edistävä Innovation in Politics Awards -kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa tänä vuonna. Kilpailusta vastaa itävaltalainen Innovation in Politics Institute ja Suomessa kilpailua edustaa viestintätoimisto Mailand Communications.

Innovation in Politics Institute on yksityisin lahjoitusvaroin perustettu organisaatio, joka toimii 14 Euroopan maassa. Sen maakohtaiset edustajat ovat politiikan ja viestinnän asiantuntijoita, kuten ajatuspajoja, yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja viestintätoimistoja. Mailand Communications on liittynyt Innovation in Politics Instituten Suomen-edustajaksi 1.1.2019.

Innovation in Politics Awards -kilpailussa jaetaan palkinnot kahdeksassa kategoriassa: elämän laatu, vapaus, hyvinvointi, ekologisuus, sivistys, demokratia, ihmisoikeudet ja yhteisöllisyys. Palkittujen projektien tulee olla uraauurtavia ja innovatiivisia. Sen lisäksi arvioidaan miten ne vahvistavat yhtenäisyyttä ja luottamusta yhteiskunnassa, osallistavat ihmisiä sekä ovat kestäviä ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia.

Kilpailutöiden jättöaika jatkuu 15.7. saakka. Voittajat palkitaan Berliinissä 4.12.2019.

Kilpailuun voi ilmoittautua sekä omalla projektillaanilmoittaa jonkun toisen projektin tai hakea paikkaa tuomarina.

– Tavoitteemme on, että vuoden 2019 Innovation in Politics Awards -kilpailussa nähdään edustava joukko suomalaisia osallistujia sekä kilpailijoina että tuomareina. Mailandille kilpailun edustaminen Suomessa on erittäin luontevaa, sillä olemme aina puhuneet demokraattisen yhteiskunnan ja eurooppalaisten arvojen puolesta, kertoo Mailandin toimitusjohtaja Alpo Räinä.

 

Lisätietoja:

Alpo Räinä, toimitusjohtaja, Mailand Communications, puh. 040 5670212, alpo.raina@mailand.fi

Edward Strasser, toimitusjohtaja, Innovation in Politics Institute, rz@innovationinpolitics.eu

Innovation in Politics Institute edistää demokratiaa ja eurooppalaisia arvoja. Taustalla olevia lahjoittajia ovat muun muassa Kahane Foundation, B&C PrivatStiftung, Wienin kaupunki ja Industrieverein (Federation of Austrian Industies). Innovation in Politics Awards on vuosittainen kilpailu, jossa palkitaan parhaita poliittisia projekteja ja ohjelmia Euroopassa.

www.innovationinpolitics.eu